MENU

Winterkamperen in Friesland

Kamperen doet u toch alleen als het mooi weer is? Nee hoor, in Friesland kunt u ook heerlijk kamperen in de winter! Sterker nog, er zitten heel veel voordelen aan winterkamperen. 

Winterkamperen is tegenwoordig niet alleen meer voor avonturiers, het wordt namelijk steeds comfortabeler. Want wat is er gezelliger en knusser dan ook in de winter te gaan kamperen! Temperaturen dalen en het wordt vroeg donker, dus na een mooie winterse dag kunt u heerlijk opwarmen in uw comfortabele camper met een glas glühwein of een warme kop chocolademelk: een gezellig plaatje dat ’s winters werkelijkheid kan worden als u gaat kamperen.

Steeds meer campings blijven ook gedurende de winter geopend en bieden verschillende faciliteiten en services aan om het kamperen tijdens de koude maanden ook aangenaam te maken. U kunt hierbij denken aan vloerverwarming in het sanitair gebouw en een verwarmde afwasplaats.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer voordelen aan winterkamperen. U zult merken dat het heerlijk rustig is in de koudere maanden. Dit betekent volop keus bij het zoeken van het mooiste plekje op de camping en daarnaast zijn de prijzen vaak ook nog eens lager!

De reden dat wij zo enthousiast zijn over kamperen in de winter is omdat wij dit zelf meerdere malen hebben ervaren in de afgelopen jaren. Wist u dat wij hier in Friesland, volgens Milieudefensie, de schoonste lucht van heel Nederland hebben? Kom Friesland ontdekken en geniet van de frisse boost die u zult ervaren na een verblijf in onze mooie provincie.

De leukste campings voor winterkamperen in Friesland

We starten natuurlijk met de hoofdstad van onze provincie, want Leeuwarden mag in dit lijstje niet ontbreken. In deze bruisende stad hoeft u zich nooit te vervelen. De stad staat bekend om de cultuur en gezelligheid en daarom is Leeuwarden ook geliefd bij velen. Het bekendste museum in Leeuwarden is het Fries Museum. U vindt hier een prachtige collectie aan oude en moderne kunst en ook de Friese geschiedenis speelt in het museum een grote rol. Met hun uitgebreide activiteitenprogramma is dit museum een bezoek meer dan waard. Bij een verblijf in Leeuwarden mag een bezoek aan de Oldehove ook niet ontbreken, de toren is zelfs schever dan Pisa. Een belangrijke functie heeft de toren nooit gehad, maar is toch een belangrijk symbool van onze mooie hoofdstad.

Wanneer u Leeuwarden met de camper bezoekt overnacht u het beste op Camperplaats Lekkum. Deze prachtige camperplaats heeft ruime plaatsen en ligt net buiten het centrum. Aangezien de stad Leeuwarden niet zo groot is bent u binnen 10 minuten fietsen in het gezellige stadscentrum.

Maar ook in het watersportdorp Sneek is een prachtige camping waar u kunt verblijven in de winter.
Op Camping de Domp verblijft u op de stadscamping van deze mooie stad. De pittoreske camping vormt een oase van rust, maar bevindt zich toch op loopafstand van verschillende musea en natuurlijk het gezellige stadscentrum. Een bezoek aan Friesland is niet compleet zonder het echte Friese drankje te proeven: Beerenburg! Weduwe S. Joustra & Z’n. brouwen al generaties lang een van de meest populaire Beerenburgjes van Friesland. In Sneek kunt u een kijkje nemen in het museum en natuurlijk hun Beerenburg proeven.
Ook staat Sneek bekend om de Waterpoort, het symbool van de stad. Een leuk weetje over de poort is dat de klok altijd 5 minuten voor loopt. Dit was vroeger erg handig aangezien mensen dan nog tijd hadden om de stad te verlaten of binnen te komen, voordat de poort op slot ging.

Wist u dat Sneek de officiële tweede stad is van de Friese Elfstedentocht? Deze kunt u ook rijden met uw camper!

Op zoek naar een mooie camping midden in de natuur? Dan is Camping de Waps in Gaasterland een echte aanrader! Hier bevindt u zich in het walhalla voor wandelaars en fietsers, de prachtige omgeving biedt genoeg mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van de rust. Om het plaatje helemaal compleet te maken heeft de camping vuurschalen en haardhout klaarstaan om een lekker vuurtje te stoken. Zelfs het toiletgebouw is heerlijk verwarmd!

Natuurlijk mogen we ons eigen dorp niet overslaan. Ook in Drachten zijn er verschillende mogelijkheden om te verblijven met uw camper. Op de simpele en gratis camperplaats aan de Jelle Plantingastraat is het prima vertoeven voor een kort bezoek aan Drachten. U bent natuurlijk altijd van harte welkom voor een kop koffie bij CAMPERNET!

Bent u klaar om de charme van winterkamperen te ontdekken met één van onze comfortabele en ruime campers? Back to basic, maar met genoeg comfort om optimaal te genieten. We geven u graag advies bij het zoeken van uw ideale camper voor uw winteravontuur!

%d